WOZ bezwaar Oost-Souburg

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Aan de hand van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oost-Souburg? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Vlissingen beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is zeer belangrijk hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Oost-Souburg 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het overzicht hieronder geven we duidelijke info over de recente woonlasten in Oost-Souburg (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal lees je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4388
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€168.000
OZB-tarief woningen0,1548%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€305
Afvalstoffenheffing€308
Totale woonlasten€872
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oost-Souburg.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Vlissingen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €232.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €232.000 x 0,1548% = €359.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Oost-Souburg? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Oost-Souburg werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het samengestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Oost-Souburg. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit stuk is de basis van de waardebepaling.

 3. Check woningwaarde

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€168.0005,7%
2019€159.0003,2%
2018€154.0001,3%
2017€152.0002,0%
2016€149.0000,0%
2015€149.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Vlissingen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-oost-souburg-4388

Woningtaxatie in Oost-Souburg

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Oost-Souburg zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Oost-Souburg ligt zo rond de €275. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Oost-Souburg die jou kunnen ondersteunen met een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Zoutelande, Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke en Grijpskerke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten zoals: ligging, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau, bijgebouwen, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Oost-Souburg. In deze documenten staan de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1548% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oost-Souburg. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €259.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van objectieve criteria. Men kijkt naar kenmerken als: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.vlissingen.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Oost-Souburg?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oost-Souburg zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie