WOZ bezwaar Middenbeemster

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Middenbeemster? Op deze website lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Beemster calculeert jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is verstandig om hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Middenbeemster 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het schema hieronder check je een overview van de actuele woonlasten in Middenbeemster op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kun je ook verder lezen over Wat betekend de WOZ.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1462
Netnummer0299 (+31299)
Gemiddelde WOZ-waarde€398.000
OZB-tarief woningen0,116%
Gemiddeld betaalde OZB€461
Rioolheffing€223
Afvalstoffenheffing€327
Totale woonlasten€1012
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Middenbeemster.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Beemster. De WOZ-waarde ligt op €274.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €274.000 x 0,116% = €318.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Middenbeemster? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Middenbeemster nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Middenbeemster. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Controle woningwaarde

  Weeg af of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te beslissen. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het overzicht hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€398.0009,6%
2019€363.00012,0%
2018€324.0006,6%
2017€304.0002,7%
2016€296.0000,7%
2015€294.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Beemster.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-middenbeemster-1462

Woningtaxatie in Middenbeemster

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Middenbeemster kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Middenbeemster is ongeveer €280. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Middenbeemster die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Zuidoostbeemster, Wijdewormer, Watergang, Ilpendam en Purmerland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: bouwjaar, grootte, type woning, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Middenbeemster. In die rapportage vind je de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,116% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Middenbeemster. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €461.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand met behulp van objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderdelen als: de ligging van de woning, grondoppervlakte, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.beemster.net). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, type object, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Middenbeemster?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de aangehaalde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Middenbeemster kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie