WOZ bezwaar Santpoort-Noord

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Santpoort-Noord? Op deze website praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Velsen begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • We raden altijd aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Santpoort-Noord 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder geven we een indicatie van de verschillende woonlasten in Santpoort-Noord (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website kun je ook verder lezen over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2071
Netnummer023 (+3123)
Gemiddelde WOZ-waarde€291.000
OZB-tarief woningen0,097%
Gemiddeld betaalde OZB€282
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€351
Totale woonlasten€805
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Santpoort-Noord.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Velsen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €286.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €286.000 x 0,097% = €277.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Santpoort-Noord? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Santpoort-Noord aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Santpoort-Noord. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze groter zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Hiervoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€291.0009,4%
2019€266.0009,5%
2018€243.0007,0%
2017€227.0003,7%
2016€219.0002,3%
2015€214.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Velsen.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-santpoort-noord-2071

Woningtaxatie in Santpoort-Noord

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Santpoort-Noord zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Santpoort-Noord ligt zo rond de €265. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Santpoort-Noord die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Spaarndam, Spaarndam en Overveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen zoals: grootte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, oppervlakte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Santpoort-Noord. In die rapportage lees je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,097% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Santpoort-Noord. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €282.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
Deze waarde wordt berekend met behulp van data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op factoren zoals: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.velsen.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Santpoort-Noord?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Santpoort-Noord maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie