WOZ bezwaar Kerk Avezaath

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen jaarlijks aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Kerk Avezaath? Op deze pagina lees je praktische info over wat je moet doen.

 • De gemeente Tiel raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Kerk Avezaath 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Kerk Avezaath waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde vragen.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4017
Netnummer0344 (+31344)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,1239%
Gemiddeld betaalde OZB€275
Rioolheffing€225
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€794
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kerk Avezaath.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Tiel. De WOZ-waarde ligt op €252.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €252.000 x 0,1239% = €312.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Kerk Avezaath? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Kerk Avezaath ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Kerk Avezaath. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met referentiewoningen. Controleer of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het schema hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0008,3%
2019€206.0004,0%
2018€198.0002,1%
2017€194.0002,1%
2016€190.0000,5%
2015€189.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Tiel.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-kerk-avezaath-4017

Woningtaxatie in Kerk Avezaath

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Kerk Avezaath kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Kerk Avezaath ligt rond de €195. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Kerk Avezaath die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Wadenoijen, Kapel Avezaath, Zoelen, Tull en ’t Waal en Schalkwijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Kerk Avezaath. In deze gemeentelijke beschikking vind je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1239% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kerk Avezaath. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €275.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt bepaald met behulp van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze zaken als: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.tiel.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens, type object, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens verkooptransacties van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kerk Avezaath?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Disclaimer: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kerk Avezaath zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie