WOZ bezwaar Wadenoijen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Wadenoijen? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Tiel raamt ieder jaar de marktprijs van een gebouw.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Wadenoijen 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verstrekken we een overview van de gemiddelde woonlasten in Wadenoijen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ heffingen.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4014
Netnummer0344 (+31344)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,1239%
Gemiddeld betaalde OZB€275
Rioolheffing€225
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€794
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wadenoijen.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Tiel. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €251.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €251.000 x 0,1239% = €311.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Wadenoijen? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Wadenoijen werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Wadenoijen. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Controle verkoopprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0008,3%
2019€206.0004,0%
2018€198.0002,1%
2017€194.0002,1%
2016€190.0000,5%
2015€189.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Tiel.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-wadenoijen-4014

Woningtaxatie in Wadenoijen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Wadenoijen kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Wadenoijen is ongeveer €230. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In het schema hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Wadenoijen die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Kapel Avezaath, Zoelen, Tull en ’t Waal, Schalkwijk en t Goy.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken als: onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, ligging, bijgebouwen, grootte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Wadenoijen. In deze aanslag tref je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1239% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wadenoijen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €275.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken aspecten zoals: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.tiel.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook prijzen van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Wadenoijen?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Wadenoijen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie