WOZ bezwaar Kapel Avezaath

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Kapel Avezaath? Hieronder bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Tiel komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Kapel Avezaath 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel geven we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Kapel Avezaath waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kun je ook verder lezen over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4013
Netnummer0344 (+31344)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,1239%
Gemiddeld betaalde OZB€275
Rioolheffing€225
Afvalstoffenheffing€294
Totale woonlasten€794
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kapel Avezaath.

Stel je voor: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Tiel. De WOZ-waarde bedraagt op €250.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €250.000 x 0,1239% = €310.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Kapel Avezaath? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Kapel Avezaath precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Kapel Avezaath. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0008,3%
2019€206.0004,0%
2018€198.0002,1%
2017€194.0002,1%
2016€190.0000,5%
2015€189.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Tiel.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-kapel-avezaath-4013

Woningtaxatie in Kapel Avezaath

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Kapel Avezaath kan je goed onderbouwen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Kapel Avezaath ligt rond de €260. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In deze tabel vind je taxateurs en makelaars in Kapel Avezaath die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Zoelen, Tull en ’t Waal, Schalkwijk, t Goy en Ossenwaard.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten zoals: oppervlakte, ligging, bijgebouwen, grootte, type woning, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Kapel Avezaath. In deze gemeentelijke beschikking staan een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Je vindt daarin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1239% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kapel Avezaath. Een gemiddelde woning betaalt €275.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van de kavel, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.tiel.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kapel Avezaath?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Kapel Avezaath zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie