WOZ bezwaar Sint Philipsland

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Sint Philipsland? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Tholen begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Sint Philipsland 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel bieden we verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Sint Philipsland (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal is er meer info te vinden over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4675
Netnummer0167 (+31167)
Gemiddelde WOZ-waarde€202.000
OZB-tarief woningen0,1228%
Gemiddeld betaalde OZB€247
Rioolheffing€206
Afvalstoffenheffing€262
Totale woonlasten€715
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Sint Philipsland.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Tholen. De WOZ-waarde bedraagt op €251.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €251.000 x 0,1228% = €308.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Sint Philipsland? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Sint Philipsland werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of open wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Sint Philipsland. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€202.0004,1%
2019€194.0003,2%
2018€188.0001,1%
2017€186.0001,1%
2016€184.0000,0%
2015€184.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Tholen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-sint-philipsland-4675

Woningtaxatie in Sint Philipsland

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Sint Philipsland kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Sint Philipsland ligt om en nabij de €275. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Sint Philipsland die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Dinteloord, Lepelstraat, Halsteren, De Heen en Putte.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren als: onderhoudsniveau, type woning, ligging, grootte, oppervlakte, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Sint Philipsland. In deze documenten lees je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1228% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint Philipsland. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €247.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend door middel van objectieve criteria. Ze onderzoeken zaken als: plek van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.tholen.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, bouwjaar, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint Philipsland?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint Philipsland zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie