WOZ bezwaar Dinteloord

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Dinteloord? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Steenbergen raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Dinteloord 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel verstrekken we een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Dinteloord (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4671
Netnummer0167 (+31167)
Gemiddelde WOZ-waarde€230.000
OZB-tarief woningen0,1211%
Gemiddeld betaalde OZB€278
Rioolheffing€159
Afvalstoffenheffing€389
Totale woonlasten€826
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Dinteloord.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Steenbergen. De WOZ-waarde ligt op €250.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €250.000 x 0,1211% = €303.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Dinteloord? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Dinteloord ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Dinteloord. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Analyseer huizenprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. Hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€230.0007,0%
2019€215.0003,9%
2018€207.0002,5%
2017€202.0001,0%
2016€200.0000,0%
2015€200.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Steenbergen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-dinteloord-4671

Woningtaxatie in Dinteloord

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Dinteloord kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Dinteloord ligt zo rond de €215. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In het overzicht hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Dinteloord die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Lepelstraat, Halsteren, De Heen, Putte en Ossendrecht.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen als: bijgebouwen, type woning, oppervlakte, ligging, onderhoudsniveau, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Dinteloord. In die rapportage tref je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1211% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dinteloord. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €278.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld op basis van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken onderwerpen als: de ligging van het huis, de oppervlakte, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.gemeente-steenbergen.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen, type object. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Dinteloord?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Dinteloord kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie