WOZ bezwaar Lepelstraat

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Lepelstraat? Op deze pagina lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Bergen op Zoom raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Lepelstraat 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het schema hieronder vind je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Lepelstraat van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina kan je ook meer info vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4664
Netnummer0164 (+31164)
Gemiddelde WOZ-waarde€233.000
OZB-tarief woningen0,0999%
Gemiddeld betaalde OZB€232
Rioolheffing€330
Afvalstoffenheffing€297
Totale woonlasten€859
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Lepelstraat.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Bergen op Zoom. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €249.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €249.000 x 0,0999% = €249.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Lepelstraat? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Lepelstraat werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Lepelstraat. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Het document ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€233.0006,4%
2019€219.0005,8%
2018€207.0002,0%
2017€203.0003,0%
2016€197.0002,6%
2015€192.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Bergen op Zoom.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-lepelstraat-4664

Woningtaxatie in Lepelstraat

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Lepelstraat kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Lepelstraat bedraagt circa €260. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Lepelstraat die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Halsteren, De Heen, Putte, Ossendrecht en Huijbergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s zoals: bijgebouwen, oppervlakte, ligging, type woning, bouwjaar, grootte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Lepelstraat. In deze aanslag check je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0999% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lepelstraat. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €232.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt bepaald op basis van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken aspecten zoals: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.bergenopzoom.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: type object, grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In het taxatieverslag bekijk je ook transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Lepelstraat?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na dagtekening van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of de aangehaalde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Lepelstraat zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie