WOZ bezwaar Putte

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Putte? Hieronder praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Woensdrecht raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Op basis van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Putte 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder vind je een kostenraming van de recente woonlasten in Putte (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4645
Netnummer0164 (+31164)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1083%
Gemiddeld betaalde OZB€279
Rioolheffing€196
Afvalstoffenheffing€227
Totale woonlasten€702
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Putte.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Woensdrecht. De WOZ-waarde is vastgesteld op €246.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €246.000 x 0,1083% = €266.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Putte? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Putte werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Putte. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Check marktprijs

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit kan zijn omdat ze een gunstige ligging hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een extra taxatie. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande lijst vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0006,2%
2019€243.0004,3%
2018€233.0003,1%
2017€226.0003,2%
2016€219.0000,5%
2015€218.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Woensdrecht.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-putte-4645

Woningtaxatie in Putte

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Putte komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Putte bedraagt circa €205. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Putte die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Ossendrecht, Huijbergen, Hoogerheide, Ossenisse en Walsoorden.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten als: ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, grootte, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Putte. In dit document tref je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). In deze aanslag staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1083% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Putte. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €279.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld met behulp van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.woensdrecht.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, grootte van het pand, type object, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Putte?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de referentie huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je goed nadenken. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Putte kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie