WOZ bezwaar De Heen

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen rond januari, februari en maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in De Heen? Op deze pagina vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Steenbergen beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is essentieel om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde De Heen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande lijst bieden we verschillende gegevens van de actuele woonlasten in De Heen van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook meer info vinden over Wat betekend de WOZ.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4655
Netnummer0167 (+31167)
Gemiddelde WOZ-waarde€230.000
OZB-tarief woningen0,1211%
Gemiddeld betaalde OZB€278
Rioolheffing€159
Afvalstoffenheffing€389
Totale woonlasten€826
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in De Heen.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Steenbergen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €247.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €247.000 x 0,1211% = €299.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in De Heen? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in De Heen aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beschikbare taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket De Heen. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Bekijk of de waarde correct is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Weeg af of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een extra taxatie. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de volgende tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€230.0007,0%
2019€215.0003,9%
2018€207.0002,5%
2017€202.0001,0%
2016€200.0000,0%
2015€200.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Steenbergen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-de-heen-4655

Woningtaxatie in De Heen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ De Heen kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in De Heen ligt zo rond de €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in De Heen die betrouwbare service bieden voor een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Putte, Ossendrecht, Huijbergen, Hoogerheide en Ossenisse.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen als: ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning, bijgebouwen, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in De Heen. In die rapportage tref je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1211% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Heen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €278.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald op basis van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.gemeente-steenbergen.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van gelijkwaardige woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in De Heen?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Belangrijk: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in De Heen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie