WOZ bezwaar Nieuwersluis

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Nieuwersluis? Op deze website vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Stichtse Vecht raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Nieuwersluis 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de tabel hieronder verschaffen we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Nieuwersluis waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3631
Netnummer0294 (+31294)
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
OZB-tarief woningen0,1035%
Gemiddeld betaalde OZB€361
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€266
Totale woonlasten€876
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nieuwersluis.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Stichtse Vecht. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €263.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €263.000 x 0,1035% = €272.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Nieuwersluis? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Nieuwersluis nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nieuwersluis. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de WOZ-waarde.

 3. Check verkoopprijs

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Weeg af of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€350.0007,0%
2019€327.0009,4%
2018€299.00010,7%
2017€270.0001,1%
2016€267.0002,3%
2015€261.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Stichtse Vecht.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-nieuwersluis-3631

Woningtaxatie in Nieuwersluis

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Nieuwersluis kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Nieuwersluis is ongeveer €265. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Nieuwersluis die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Breukeleveen, Breukelen en Westbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken als: onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, type woning, grootte, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Nieuwersluis. In deze gemeentelijke beschikking staan de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1035% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuwersluis. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €361.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand op basis van een speciaal model. Ze onderzoeken feiten als: ligging van het perceel, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je bij de gemeente (www.stichtsevecht.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens transactiecijfers van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuwersluis?
Bezwaar maken kan in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de getoonde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuwersluis zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie