WOZ bezwaar Leuth

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Leuth? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Berg en Dal begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Leuth 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In deze tabel verstrekken we verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Leuth (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6578
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,0916%
Gemiddeld betaalde OZB€234
Rioolheffing€255
Afvalstoffenheffing€248
Totale woonlasten€737
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Leuth.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Berg en Dal. De WOZ-waarde is vastgesteld op €246.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €246.000 x 0,0916% = €225.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Leuth? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Leuth werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Leuth. Let op: vaak moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0006,2%
2019€241.0006,2%
2018€227.0004,1%
2017€218.0000,9%
2016€216.000
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Berg en Dal.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-leuth-6578

Woningtaxatie in Leuth

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Leuth kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Leuth ligt zo rond de €260. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Leuth die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Erlecom, Ooij, Persingen, Ubbergen en Millingen aan de Rijn.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten zoals: oppervlakte, bouwjaar, grootte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Leuth. In deze aanslag tref je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0916% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Leuth. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €234.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze factoren als: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.bergendal.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Leuth?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en controleer of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Leuth zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie