WOZ bezwaar Nieuwer Ter Aa

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je rond januari, februari en maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Nieuwer Ter Aa? Op deze pagina vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Stichtse Vecht calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Nieuwer Ter Aa 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de tabel hieronder tref je een overview van de gemiddelde woonlasten in Nieuwer Ter Aa op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal is er meer info te vinden over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3626
Netnummer0294 (+31294)
Gemiddelde WOZ-waarde€350.000
OZB-tarief woningen0,1035%
Gemiddeld betaalde OZB€361
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€266
Totale woonlasten€876
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nieuwer Ter Aa.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Stichtse Vecht. De WOZ-waarde bedraagt op €261.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €261.000 x 0,1035% = €270.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nieuwer Ter Aa? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Nieuwer Ter Aa werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Nieuwer Ter Aa. Vermoedelijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Via die zoekmachine vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€350.0007,0%
2019€327.0009,4%
2018€299.00010,7%
2017€270.0001,1%
2016€267.0002,3%
2015€261.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Stichtse Vecht.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nieuwer-ter-aa-3626

Woningtaxatie in Nieuwer Ter Aa

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Nieuwer Ter Aa komt nog beter over met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Nieuwer Ter Aa ligt om en nabij de €210. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Nieuwer Ter Aa die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Breukeleveen, Breukelen, Westbroek, Tienhoven en Oud Zuilen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: ligging, oppervlakte, grootte, bouwjaar, bijgebouwen, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Nieuwer Ter Aa. In deze documenten staan een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (begin van het jaar). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1035% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuwer Ter Aa. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €361.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken aspecten zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.stichtsevecht.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuwer Ter Aa?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en bekijk of de referentiewoningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuwer Ter Aa zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie