WOZ bezwaar Breukeleveen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Breukeleveen? Op deze website geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Wijdemeren maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Breukeleveen 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de volgende tabel bekijk je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Breukeleveen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode3625
Netnummer035 (+3135)
Gemiddelde WOZ-waarde€414.000
OZB-tarief woningen0,1174%
Gemiddeld betaalde OZB€486
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€285
Totale woonlasten€1041
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Breukeleveen.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Wijdemeren. De WOZ-waarde ligt op €260.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €260.000 x 0,1174% = €305.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Breukeleveen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Breukeleveen werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Breukeleveen. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Ga naar of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met referentiewoningen. Evalueer of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€414.0007,8%
2019€384.0009,7%
2018€350.0006,4%
2017€329.0001,2%
2016€325.0001,6%
2015€320.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Wijdemeren.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-breukeleveen-3625

Woningtaxatie in Breukeleveen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Breukeleveen kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Breukeleveen ligt om en nabij de €185. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Breukeleveen die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Breukelen, Westbroek, Tienhoven, Oud Zuilen en Maarssen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Breukeleveen. In deze aanslag staan de huidige woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1174% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Breukeleveen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €486.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van een speciaal model. Ze onderzoeken factoren als: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.wijdemeren.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand, type object. In dit taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Breukeleveen?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en controleer of de vergelijkbare woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Breukeleveen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie