WOZ bezwaar Beemster

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Beemster? Op deze website vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Beemster beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Beemster 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht bieden we een overview van de actuele woonlasten in Beemster (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website is er meer info te vinden over WOZ-kredieten.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Gemiddelde WOZ-waarde€398.000
OZB-tarief woningen0,116%
Gemiddeld betaalde OZB€461
Rioolheffing€223
Afvalstoffenheffing€327
Totale woonlasten€1012
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beemster.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Beemster. De WOZ-waarde is vastgesteld op €264.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €264.000 x 0,116% = €306.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Beemster? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Beemster precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Beemster. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer huizenprijs

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€398.0009,6%
2019€363.00012,0%
2018€324.0006,6%
2017€304.0002,7%
2016€296.0000,7%
2015€294.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Beemster.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-beemster-1463

Woningtaxatie in Beemster

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Beemster kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Beemster ligt zo rond de €195. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Beemster die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Purmerend, Aalsmeer, Uithoorn, Gooise Meren en Weesp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken als: bijgebouwen, grootte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Beemster. In die rapportage bekijk je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,116% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beemster. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €461.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde komt tot stand met behulp van openbare data. Ze onderzoeken onderdelen als: ligging, de inhoud van de woning, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je in het WOZ-loket van de gemeente (www.beemster.net). In het document staan belangrijke gegevens zoals: type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkooptransacties van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Beemster?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Beemster zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Zuidoostbeemster
 • WOZ bezwaar Middenbeemster
 • WOZ bezwaar Noordbeemster
 • WOZ bezwaar Westbeemster
 • Plaats een reactie