WOZ bezwaar Heesbeen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Heesbeen? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Heusden begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kun jij een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Heesbeen 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van de actuele woonlasten in Heesbeen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gemiddelde WOZ-waarde€293.000
OZB-tarief woningen0,1125%
Gemiddeld betaalde OZB€329
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€193
Totale woonlasten€707
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heesbeen.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Heusden. De WOZ-waarde bedraagt op €273.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €273.000 x 0,1125% = €307.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Heesbeen? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Heesbeen nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Heesbeen. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€293.0006,2%
2019€276.0003,8%
2018€266.0002,7%
2017€259.0001,6%
2016€255.000-1,2%
2015€258.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Heusden.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-heesbeen-5256

Woningtaxatie in Heesbeen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Heesbeen kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Heesbeen ligt rond de €280. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Heesbeen die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Hedikhuizen, Doeveren, Haarsteeg, Nieuwkuijk en Vlijmen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van thema’s zoals: bijgebouwen, grootte, oppervlakte, ligging, bouwjaar, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Heesbeen. In deze documenten staan de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heesbeen. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €329.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar thema’s zoals: plek van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.heusden.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Heesbeen?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Aandachtspunt: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Heesbeen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie