WOZ bezwaar Grootebroek

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Grootebroek? Hier kan je aan de slag met handige info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Stede Broec calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Grootebroek 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder tref je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Grootebroek (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-krediet.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1614
Netnummer0228 (+31228)
Gemiddelde WOZ-waarde€248.000
OZB-tarief woningen0,1551%
Gemiddeld betaalde OZB€383
Rioolheffing€169
Afvalstoffenheffing€368
Totale woonlasten€920
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Grootebroek.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Stede Broec. De WOZ-waarde is vastgesteld op €242.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €242.000 x 0,1551% = €375.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Grootebroek? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Grootebroek precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Grootebroek. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Evalueer huizenprijs

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€248.00010,7%
2019€224.0008,7%
2018€206.0007,9%
2017€191.0003,8%
2016€184.0002,2%
2015€180.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Stede Broec.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-grootebroek-1614

Woningtaxatie in Grootebroek

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Grootebroek kan je nog sterker maken met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Grootebroek ligt om en nabij de €275. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het overzicht hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Grootebroek die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Bovenkarspel, Oosterleek, Wijdenes, Hem en Venhuizen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s zoals: oppervlakte, type woning, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Grootebroek. In die rapportage bekijk je de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1551% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Grootebroek. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €383.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand met behulp van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen zoals: plek van de woning, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.stedebroec.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Grootebroek?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en analyseer of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Grootebroek kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie