WOZ bezwaar Lutjebroek

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Lutjebroek? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Stede Broec calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Lutjebroek 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het onderstaande overzicht bieden we verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Lutjebroek op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens vind je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gemiddelde WOZ-waarde€248.000
OZB-tarief woningen0,1551%
Gemiddeld betaalde OZB€383
Rioolheffing€169
Afvalstoffenheffing€368
Totale woonlasten€920
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Lutjebroek.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Stede Broec. De WOZ-waarde is vastgesteld op €244.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €244.000 x 0,1551% = €378.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Lutjebroek? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Lutjebroek nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Lutjebroek. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Weeg af of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het opgestelde taxatieverslag staat hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€248.00010,7%
2019€224.0008,7%
2018€206.0007,9%
2017€191.0003,8%
2016€184.0002,2%
2015€180.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Stede Broec.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-lutjebroek-1616

Woningtaxatie in Lutjebroek

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Lutjebroek kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Lutjebroek ligt om en nabij de €270. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Lutjebroek die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Hoogkarspel, Grootebroek, Bovenkarspel, Oosterleek en Wijdenes.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, oppervlakte, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Lutjebroek. In deze aanslag check je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1551% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lutjebroek. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €383.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand door middel van beschikbare data. Men kijkt naar kenmerken zoals: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.stedebroec.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Lutjebroek?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Lutjebroek heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie