WOZ bezwaar Aardenburg

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Aardenburg? Hier bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Sluis begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Aardenburg 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande lijst bekijk je duidelijke info over de verschillende woonlasten in Aardenburg (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Eveneens vind je ook meer informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4527
Netnummer0117 (+31117)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,104%
Gemiddeld betaalde OZB€228
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€275
Totale woonlasten€769
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Aardenburg.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Sluis. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €281.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €281.000 x 0,104% = €292.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Aardenburg? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Aardenburg precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Aardenburg. Vermoedelijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle huizenprijs

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0006,6%
2018€196.0003,2%
2017€190.0002,7%
2016€185.0002,2%
2015€181.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Sluis.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-aardenburg-4527

Woningtaxatie in Aardenburg

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Aardenburg zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Aardenburg bedraagt circa €260. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Aardenburg die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Retranchement, Cadzand, Zuidzande, IJzendijke en Biervliet.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken zoals: onderhoudsniveau, grootte, ligging, oppervlakte, bijgebouwen, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Aardenburg. In deze aanslag check je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Aardenburg. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €228.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld door middel van een speciaal model. Ze onderzoeken factoren zoals: waar staat de woning, de oppervlakte, het soort woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.gemeentesluis.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Aardenburg?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en check of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Aardenburg maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie