WOZ bezwaar Retranchement

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in januari, februari of maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Retranchement? Hier vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Sluis beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Retranchement 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verstrekken we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Retranchement (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,104%
Gemiddeld betaalde OZB€228
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€275
Totale woonlasten€769
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Retranchement.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Sluis. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €280.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €280.000 x 0,104% = €291.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Retranchement? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Retranchement werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Retranchement. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0006,6%
2018€196.0003,2%
2017€190.0002,7%
2016€185.0002,2%
2015€181.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Sluis.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-retranchement-4525

Woningtaxatie in Retranchement

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Retranchement komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Retranchement ligt om en nabij de €195. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In het overzicht hieronder check je taxateurs en makelaars in Retranchement die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Cadzand, Zuidzande, IJzendijke, Biervliet en Schoondijke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, ligging, bijgebouwen en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Retranchement. In deze documenten tref je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Retranchement. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €228.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op onderdelen zoals: plek van de woning, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.gemeentesluis.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Retranchement?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Retranchement kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie