WOZ bezwaar Cadzand

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Cadzand? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Sluis calculeert jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Cadzand 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder check je een indicatie van de huidige woonlasten in Cadzand (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook meer info vinden over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,104%
Gemiddeld betaalde OZB€228
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€275
Totale woonlasten€769
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Cadzand.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Sluis. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €279.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 279.000 x 0,104% = €290.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Cadzand? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Cadzand werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je rond januari, februari en maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Cadzand. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Weeg af of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Check of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je zo snel mogelijk doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0005,3%
2019€209.0006,6%
2018€196.0003,2%
2017€190.0002,7%
2016€185.0002,2%
2015€181.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Sluis.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-cadzand-4525

Woningtaxatie in Cadzand

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Cadzand zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Cadzand bedraagt circa €215. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Cadzand die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Zuidzande, IJzendijke, Biervliet, Schoondijke en Hoofdplaat.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen zoals: oppervlakte, bouwjaar, grootte, type woning, ligging, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Cadzand. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Cadzand. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €228.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand d.m.v. openbare data. Ze onderzoeken zaken als: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudstoestand en 1 of meer vergelijkbare woningen in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.gemeentesluis.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je daarbij ook transactiecijfers van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Cadzand?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Cadzand kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie