WOZ bezwaar Biervliet

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Biervliet? Hieronder praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Terneuzen komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Biervliet 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder verschaffen we een indicatie van de huidige woonlasten in Biervliet op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze website is er meer info te vinden over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4521
Netnummer0115 (+31115)
Gemiddelde WOZ-waarde€181.000
OZB-tarief woningen0,1478%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€170
Afvalstoffenheffing€319
Totale woonlasten€755
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Biervliet.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Terneuzen. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €276.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €276.000 x 0,1478% = €408.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Biervliet? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Biervliet nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Biervliet. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle woningprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit kan zijn omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€181.0005,8%
2019€171.0003,0%
2018€166.0003,1%
2017€161.0001,9%
2016€158.0000,6%
2015€157.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Terneuzen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-biervliet-4521

Woningtaxatie in Biervliet

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Biervliet kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Biervliet ligt om en nabij de €245. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Biervliet die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Schoondijke, Hoofdplaat, Breskens, Nieuwvliet en Groede.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s als: bijgebouwen, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau, ligging, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Biervliet. In deze aanslag staan de vastgestelde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1478% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Biervliet. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €267.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van beschikbare data. Ze onderzoeken factoren als: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.terneuzen.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Biervliet?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of deze huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Biervliet maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie