WOZ bezwaar Vroomshoop

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je rond januari, februari en maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Vroomshoop? Hieronder vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Twenterand calculeert jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Vroomshoop 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het onderstaande overzicht tref je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Vroomshoop waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal lees je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7681
Netnummer0546 (+31546)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1539%
Gemiddeld betaalde OZB€360
Rioolheffing€250
Afvalstoffenheffing€169
Totale woonlasten€780
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Vroomshoop.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Twenterand. De WOZ-waarde ligt op €287.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €287.000 x 0,1539% = €442.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Vroomshoop? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Vroomshoop aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Vroomshoop. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Weeg af of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op dit platform kun je elke woning opzoeken. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. Hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0007,3%
2019€219.0006,3%
2018€206.0003,5%
2017€199.0001,5%
2016€196.000-1,0%
2015€198.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Twenterand.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-vroomshoop-7681

Woningtaxatie in Vroomshoop

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Vroomshoop komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Vroomshoop bedraagt circa €265. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Vroomshoop die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Langeveen, Geesteren, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Bruinehaar en Vriezenveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, grootte, oppervlakte, ligging en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Vroomshoop. In deze gemeentelijke beschikking staan de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1539% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vroomshoop. Een gemiddelde woning betaalt €360.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van data die voorhanden is. Men kijkt naar thema’s zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.twenterand.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, type object. In het taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Vroomshoop?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Vroomshoop zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie