WOZ bezwaar Nij Altoenae

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nij Altoenae? Op dit portaal vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Waadhoeke komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Nij Altoenae 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel verschaffen we een indicatie van de verschillende woonlasten in Nij Altoenae (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9072
Netnummer0518 (+31518)
Gemiddelde WOZ-waarde€174.000
OZB-tarief woningen0,1437%
Gemiddeld betaalde OZB€249
Rioolheffing€268
Afvalstoffenheffing€260
Totale woonlasten€777
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nij Altoenae.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Waadhoeke. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €256.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €256.000 x 0,1437% = €368.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nij Altoenae? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het praktisch stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Nij Altoenae aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Nij Altoenae. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Onder andere doordat ze groter zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€174.0006,7%
2019€163.0005,8%
2018€154.000
2017
2016
2015
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Waadhoeke.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-nij-altoenae-9072

Woningtaxatie in Nij Altoenae

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Nij Altoenae kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Nij Altoenae ligt om en nabij de €190. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de volgende tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Nij Altoenae die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Alde Leie, Readtsjerk, Aldtsjerk, Mûnein en Oentsjerk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken zoals: type woning, oppervlakte, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, grootte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Nij Altoenae. In dit document check je de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1437% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nij Altoenae. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €249.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.waadhoeke.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nij Altoenae?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de vergelijkbare woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nij Altoenae zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie