WOZ bezwaar Altforst

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Altforst? Op deze pagina lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente West Maas en Waal maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Altforst 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder geven we verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Altforst (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina is er meer info te vinden over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6628
Netnummer0487 (+31487)
Gemiddelde WOZ-waarde€269.000
OZB-tarief woningen0,1111%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€282
Totale woonlasten€850
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Altforst.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente West Maas en Waal. De WOZ-waarde ligt op €268.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €268.000 x 0,1111% = €298.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Altforst? Dan kan je formeel bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Altforst ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Altforst. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Dit rapport dient als onderbouwing van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle woningprijs

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar referentiewoningen. Beoordeel of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€269.0008,9%
2019€247.0003,3%
2018€239.000-1,2%
2017€242.0001,7%
2016€238.0000,8%
2015€236.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente West Maas en Waal.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-altforst-6628

Woningtaxatie in Altforst

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Altforst zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Altforst ligt om en nabij de €220. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Altforst die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Maasbommel, Alphen, Heerewaarden, Dreumel en Bergharen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: type woning, oppervlakte, ligging, grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Altforst. In dit document check je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1111% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Altforst. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €298.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar zaken als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.westmaasenwaal.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Altforst?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of deze huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Altforst kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie