WOZ bezwaar Haalderen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Haalderen? Op deze website vertellen we je precies wat je moet doen.

 • De gemeente Lingewaard begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Haalderen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel verschaffen we een overzicht met de gemiddelde woonlasten in Haalderen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6685
Netnummer0481 (+31481)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1674%
Gemiddeld betaalde OZB€458
Rioolheffing€232
Afvalstoffenheffing€227
Totale woonlasten€916
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Haalderen.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Lingewaard. De WOZ-waarde is vastgesteld op €296.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €296.000 x 0,1674% = €496.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Haalderen? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Haalderen precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Haalderen. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Onderzoek verkoopprijs

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar referentiewoningen. Controleer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,2%
2019€258.0007,5%
2018€240.0004,8%
2017€229.0003,2%
2016€222.000-0,9%
2015€224.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Lingewaard.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-haalderen-6685

Woningtaxatie in Haalderen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Haalderen kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Haalderen ligt rond de €270. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (maximaal €242).

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Haalderen die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Ressen, Bemmel, Oosterhout, Slijk-Ewijk en Homoet.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten als: onderhoudsniveau, bijgebouwen, grootte, oppervlakte, ligging, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Haalderen. In deze gemeentelijke beschikking staan de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Daarin staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1674% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Haalderen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €458.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar kenmerken als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.lingewaard.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook prijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Haalderen?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Haalderen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie