WOZ bezwaar Herten

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Herten? Op dit portaal praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Roermond komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Herten 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de volgende tabel verstrekken we duidelijke info over de verschillende woonlasten in Herten op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens bekijk je ook informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6049
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€214.000
OZB-tarief woningen0,1311%
Gemiddeld betaalde OZB€280
Rioolheffing€180
Afvalstoffenheffing€235
Totale woonlasten€695
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Herten.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Roermond. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €271.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €271.000 x 0,1311% = €355.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Herten? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Herten uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Herten. Gewoonlijk is een DigiD account vereist. Het document is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle marktwaarde

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Weeg af of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Op deze site is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€214.0007,5%
2019€199.0007,0%
2018€186.0003,9%
2017€179.0002,3%
2016€175.0003,6%
2015€169.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Roermond.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-herten-6049

Woningtaxatie in Herten

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Herten kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Herten is ongeveer €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind een taxateur in de buurt
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Herten die je kunnen adviseren aangaande een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Stramproy, Kelpen-Oler, Ospel, Nederweert-Eind en Sterksel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: ligging, bouwjaar, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Herten. Op dit aanslagbiljet vind je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1311% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Herten. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €280.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. data die voorhanden is. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.roermond.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Herten?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Herten kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie