WOZ bezwaar De Schiphorst

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in De Schiphorst? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Meppel beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is dus slim om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde De Schiphorst 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? Hieronder vind je een samenvatting van de actuele woonlasten in De Schiphorst waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform vind je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7966
Netnummer0522 (+31522)
Gemiddelde WOZ-waarde€215.000
OZB-tarief woningen0,127%
Gemiddeld betaalde OZB€273
Rioolheffing€174
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€649
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in De Schiphorst.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Meppel. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €267.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €267.000 x 0,127% = €339.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in De Schiphorst? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in De Schiphorst precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket De Schiphorst. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Evalueer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Daarvoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde tot stand komt. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€215.0007,5%
2019€200.0005,3%
2018€190.0002,2%
2017€186.0002,2%
2016€182.0000,0%
2015€182.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Meppel.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-de-schiphorst-7966

Woningtaxatie in De Schiphorst

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ De Schiphorst kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in De Schiphorst komt gemiddeld uit rond de €255. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in De Schiphorst die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Ansen, Dwingeloo, Ruinen, Ruinerwold en Koekange.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren zoals: bijgebouwen, onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, ligging, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in De Schiphorst. In deze gemeentelijke beschikking staan de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,127% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Schiphorst. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €273.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand aan de hand van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar zaken zoals: plek van de woning, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.meppel.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in De Schiphorst?
Het bezwaar maken moet in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in De Schiphorst kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie