WOZ bezwaar Botlek Rotterdam

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Botlek Rotterdam? Op deze website praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Roerdalen beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Botlek Rotterdam 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de volgende tabel vind je een indicatie van de verschillende woonlasten in Botlek Rotterdam (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens kan je ook meer info vinden over Waardering onroerende zaken.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode3197
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€230.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€269
Rioolheffing€212
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€726
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Botlek Rotterdam.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Roerdalen. De WOZ-waarde ligt op €258.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €258.000 x 0,1169% = €302.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Botlek Rotterdam? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Botlek Rotterdam aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Botlek Rotterdam. Meestal heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen. Check of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een professionele woningtaxatie. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€230.0005,0%
2019€219.0004,8%
2018€209.0003,0%
2017€203.0002,5%
2016€198.0002,1%
2015€194.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Roerdalen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-botlek-rotterdam-3197

Woningtaxatie in Botlek Rotterdam

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Botlek Rotterdam kan je goed onderbouwen met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Botlek Rotterdam ligt zo rond de €280. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In deze tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Botlek Rotterdam die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam, Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg en Poortugaal.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van aspecten als: bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Botlek Rotterdam. In dit document tref je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Botlek Rotterdam. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €269.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Er wordt ingezoomd op thema’s zoals: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.roerdalen.nl). In dit PDF-bestand zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Botlek Rotterdam?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en check of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Botlek Rotterdam kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie