WOZ bezwaar Melick

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Melick? Op dit portaal bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Roerdalen raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Melick 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het overzicht hieronder vind je een kostenraming van de recente woonlasten in Melick (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-krediet.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6074
Netnummer0475 (+31475)
Gemiddelde WOZ-waarde€230.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€269
Rioolheffing€212
Afvalstoffenheffing€245
Totale woonlasten€726
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Melick.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Roerdalen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €278.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €278.000 x 0,1169% = €325.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Melick? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Melick werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Melick. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Check woningprijs

  Ga naar of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Check of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om uitspraak te doen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Daar vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€230.0005,0%
2019€219.0004,8%
2018€209.0003,0%
2017€203.0002,5%
2016€198.0002,1%
2015€194.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Roerdalen.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-melick-6074

Woningtaxatie in Melick

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Melick zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Melick komt gemiddeld uit rond de €205. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In het overzicht hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Melick die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Swalmen, Linne, Montfort, Vlodrop en Posterholt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten zoals: onderhoudsniveau, ligging, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Melick. Op dit aanslagbiljet vind je de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Melick. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €269.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. openbare data. Zo wordt er gekeken naar zaken als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.roerdalen.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Melick?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en controleer of de vergelijkbare huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Melick heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie