WOZ bezwaar Veulen

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Veulen? Op dit portaal geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Venray beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Veulen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? Hieronder geven we duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Veulen (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij is er meer info te vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5814
Netnummer0478 (+31478)
Gemiddelde WOZ-waarde€236.000
OZB-tarief woningen0,1427%
Gemiddeld betaalde OZB€335
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€195
Totale woonlasten€754
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Veulen.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Venray. De WOZ-waarde ligt op €264.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €264.000 x 0,1427% = €377.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Veulen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Veulen werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Veulen. Doorgaans heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Analyseer huizenprijs

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een compleet taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het schema hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€236.0005,8%
2019€223.0003,2%
2018€216.0004,3%
2017€207.0000,5%
2016€206.000-1,0%
2015€208.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Venray.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-veulen-5814

Woningtaxatie in Veulen

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Veulen kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Veulen komt gemiddeld uit rond de €235. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In de volgende tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Veulen die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Ysselsteyn, Heide, Castenray, Leunen en Oirlo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren zoals: grootte, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Veulen. In deze gemeentelijke beschikking vind je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (begin van het jaar). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1427% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Veulen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €335.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. beschikbare gegevens. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en 1 of meer vergelijkbare woningen in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.venray.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, bouwjaar, type object, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Veulen?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Veulen kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie