WOZ bezwaar Reutum

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Reutum? Op deze pagina geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Tubbergen maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk hiervan op de hoogte te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Reutum 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? Hieronder verstrekken we een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Reutum van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7667
Netnummer0541 (+31541)
Gemiddelde WOZ-waarde€285.000
OZB-tarief woningen0,1083%
Gemiddeld betaalde OZB€308
Rioolheffing€264
Afvalstoffenheffing€134
Totale woonlasten€705
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Reutum.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Tubbergen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €281.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 281.000 x 0,1083% = €304.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Reutum? Je kunt dan bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Reutum uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Reutum. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit rapport is de basis van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In deze tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€285.0005,9%
2019€269.0004,3%
2018€258.0005,7%
2017€244.0002,5%
2016€238.0000,4%
2015€237.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Tubbergen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-reutum-7667

Woningtaxatie in Reutum

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Reutum kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Reutum komt gemiddeld uit rond de €210. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Een taxateur in de regio zoeken
In het onderstaande overzicht check je taxateurs en makelaars in Reutum die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Fleringen, Albergen, Manderveen, Mander en Hezingen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, grootteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Reutum. In deze gemeentelijke beschikking vind je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1083% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Reutum. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €308.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van objectieve criteria. Men kijkt naar aspecten zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.tubbergen.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met koopsommen van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Reutum?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de vergelijkbare woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het gevoel hebt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Reutum kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie