WOZ bezwaar Empe

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB maar ook het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Empe? Op deze website lees je praktische info over wat je moet doen.

 • De gemeente Brummen calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Empe 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel tref je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Empe (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal vind je ook meer informatie over WOZ-krediet.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode7399
Netnummer0575 (+31575)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,1361%
Gemiddeld betaalde OZB€363
Rioolheffing€317
Afvalstoffenheffing€173
Totale woonlasten€853
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Empe.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Brummen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €231.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €231.000 x 0,1361% = €314.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Empe? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Empe uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Empe. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Bekijk of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een extra taxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op dit platform kun je elke woning opzoeken. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het schema hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0004,7%
2019€255.0004,9%
2018€243.0003,0%
2017€236.0001,3%
2016€233.0000,0%
2015€233.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Brummen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-empe-7399

Woningtaxatie in Empe

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Empe komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Empe komt gemiddeld uit rond de €280. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In het schema hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Empe die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Nijbroek, Terwolde, Teuge, Twello en Wilp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken als: oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Empe. In dit document lees je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1361% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Empe. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €363.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld door middel van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze aspecten als: ligging, de inhoud van de woning, het soort woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.brummen.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Empe?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of deze huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Empe kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie