WOZ bezwaar Neerlangel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Neerlangel? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Oss komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Neerlangel 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van de huidige woonlasten in Neerlangel (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5355
Netnummer0486 (+31486)
Gemiddelde WOZ-waarde€255.000
OZB-tarief woningen0,1153%
Gemiddeld betaalde OZB€294
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€740
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Neerlangel.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Oss. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €238.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €238.000 x 0,1153% = €274.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Neerlangel? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Neerlangel uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Neerlangel. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het taxatieverslag van de overheid staat hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€255.0009,0%
2019€234.0007,3%
2018€218.0003,8%
2017€210.0002,4%
2016€205.000-1,4%
2015€208.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Oss.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-neerlangel-5355

Woningtaxatie in Neerlangel

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Neerlangel kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Neerlangel bedraagt circa €215. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Neerlangel die je kunnen adviseren aangaande een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Demen, Dieden, Deursen-Dennenburg, Berghem en Alem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, type woning, ligging, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Neerlangel. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1153% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Neerlangel. Een gemiddelde woning betaalt €294.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt gecalculeerd door middel van kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: ligging, grondoppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.oss.nl). In dit document vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Neerlangel?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Neerlangel heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie