WOZ bezwaar Dieden

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait voor de IB. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Dieden? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Oss komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Dieden 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder tref je duidelijke info over de actuele woonlasten in Dieden (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website vind je ook meer informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5353
Netnummer0486 (+31486)
Gemiddelde WOZ-waarde€255.000
OZB-tarief woningen0,1153%
Gemiddeld betaalde OZB€294
Rioolheffing€168
Afvalstoffenheffing€278
Totale woonlasten€740
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Dieden.

Voorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Oss. De WOZ-waarde is vastgesteld op €236.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €236.000 x 0,1153% = €272.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Dieden? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Dieden werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Dieden. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktwaarde

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via wozwaardeloket.nl. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€255.0009,0%
2019€234.0007,3%
2018€218.0003,8%
2017€210.0002,4%
2016€205.000-1,4%
2015€208.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Oss.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-dieden-5353

Woningtaxatie in Dieden

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Dieden kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Dieden is ongeveer €205. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Dieden die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Deursen-Dennenburg, Berghem, Alem, Velddriel en Hoenzadriel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: onderhoudsniveau, type woning, grootte, bijgebouwen, ligging, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Dieden. Op dit aanslagbiljet bekijk je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1153% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dieden. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €294.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van kadastrale data. Men kijkt naar onderdelen als: ligging, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.oss.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar, grootte van het pand. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook prijzen van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Dieden?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en check of de woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Dieden kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie