WOZ bezwaar Vragender

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Vragender? Hieronder lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Oost Gelre maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Vragender 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande lijst bekijk je een overzicht met de actuele woonlasten in Vragender waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina bekijk je ook informatie over WOZ belastingen.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7134
Netnummer0544 (+31544)
Gemiddelde WOZ-waarde€225.000
OZB-tarief woningen0,136%
Gemiddeld betaalde OZB€306
Rioolheffing€162
Afvalstoffenheffing€201
Totale woonlasten€669
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Vragender.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Oost Gelre. De WOZ-waarde ligt op €246.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €246.000 x 0,136% = €335.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Vragender? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Vragender werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Vragender. Doorgaans is een DigiD account vereist. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€225.0005,1%
2019€214.0004,4%
2018€205.0002,5%
2017€200.0001,0%
2016€198.000-2,9%
2015€204.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Oost Gelre.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-vragender-7134

Woningtaxatie in Vragender

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Vragender zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Vragender ligt zo rond de €245. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande lijst vind je taxateurs en makelaars in Vragender die betrouwbare service bieden voor een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne en Winterswijk Henxel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen zoals: bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Vragender. In dit document bekijk je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij zelf een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,136% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vragender. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €306.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen zoals: ligging van het perceel, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.oostgelre.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Vragender?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en check of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Vragender zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie