WOZ bezwaar Bredevoort

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Bredevoort? Hier praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Aalten komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Bredevoort 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder bekijk je duidelijke info over de recente woonlasten in Bredevoort (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7126
Netnummer0543 (+31543)
Gemiddelde WOZ-waarde€220.000
OZB-tarief woningen0,125%
Gemiddeld betaalde OZB€274
Rioolheffing€185
Afvalstoffenheffing€113
Totale woonlasten€573
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Bredevoort.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Aalten. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €244.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €244.000 x 0,125% = €305.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Bredevoort? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Bredevoort nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Bredevoort. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Dit stuk is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check woningwaarde

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Op die website is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€220.0006,3%
2019€207.0006,2%
2018€195.0002,6%
2017€190.0002,2%
2016€186.000-0,5%
2015€187.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Aalten.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-bredevoort-7126

Woningtaxatie in Bredevoort

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Bredevoort komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Bredevoort bedraagt circa €280. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Bredevoort die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste en Winterswijk Woold.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen als: oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, type woning, bijgebouwen en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Bredevoort. In deze aanslag staan de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Bredevoort. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €274.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand aan de hand van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.aalten.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Bredevoort?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 1,5 maand na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en check of de referentiewoningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Disclaimer: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Bredevoort zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie