WOZ bezwaar Zwartsluis

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Zwartsluis? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de regelgeving.

 • De gemeente Zwartewaterland calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Zwartsluis 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? Hieronder vind je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Zwartsluis (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij bekijk je ook informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gemiddelde WOZ-waarde€221.000
OZB-tarief woningen0,1068%
Gemiddeld betaalde OZB€236
Rioolheffing€353
Afvalstoffenheffing€188
Totale woonlasten€777
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zwartsluis.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Zwartewaterland. De WOZ-waarde ligt op €279.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €279.000 x 0,1068% = €298.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Zwartsluis? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Zwartsluis aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gebruikte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Zwartsluis. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket. Op die website vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€221.0005,2%
2019€210.0005,0%
2018€200.0002,6%
2017€195.0002,6%
2016€190.000-1,0%
2015€192.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Zwartewaterland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-zwartsluis-8064

Woningtaxatie in Zwartsluis

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Zwartsluis komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Zwartsluis ligt zo rond de €195. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Een taxateur in de regio zoeken
In het overzicht hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Zwartsluis die je mogelijk kunnen helpen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Hasselt, Laag Zuthem, Wittelte, Geeuwenbrug en Dieverbrug.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten zoals: grootte, bijgebouwen, type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Zwartsluis. Op dit aanslagbiljet staan de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1068% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zwartsluis. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €236.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. een speciaal model. Er wordt ingezoomd op onderwerpen als: ligging, grondoppervlakte, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.zwartewaterland.nl). In dit PDF-bestand zijn allerlei zaken zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens verkooptransacties van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Zwartsluis?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Zwartsluis maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie