WOZ bezwaar Belt-Schutsloot

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Belt-Schutsloot? Hier lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Steenwijkerland beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Belt-Schutsloot 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel geven we een overzicht met de actuele woonlasten in Belt-Schutsloot (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina is er meer info te vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8066
Netnummer038 (+3138)
Gemiddelde WOZ-waarde€226.000
OZB-tarief woningen0,0981%
Gemiddeld betaalde OZB€221
Rioolheffing€224
Afvalstoffenheffing€221
Totale woonlasten€666
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Belt-Schutsloot.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Steenwijkerland. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €280.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 280.000 x 0,0981% = €275.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Belt-Schutsloot? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Belt-Schutsloot precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Belt-Schutsloot. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Evalueer of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€226.0005,1%
2019€215.0007,5%
2018€200.0004,2%
2017€192.0002,1%
2016€188.000-0,5%
2015€189.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Steenwijkerland.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-belt-schutsloot-8066

Woningtaxatie in Belt-Schutsloot

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Belt-Schutsloot kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Belt-Schutsloot ligt zo rond de €280. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het onderstaande overzicht verstrekken we taxateurs en makelaars in Belt-Schutsloot die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Zwartsluis, Hasselt, Laag Zuthem, Wittelte en Geeuwenbrug.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken zoals: bouwjaar, bijgebouwen, ligging, grootte, onderhoudsniveau, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Belt-Schutsloot. In deze aanslag tref je de vastgestelde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0981% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Belt-Schutsloot. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €221.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.steenwijkerland.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, type object. In dit taxatieverslag vind je tevens verkoopcijfers van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Belt-Schutsloot?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Belt-Schutsloot zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie