WOZ bezwaar Hulshorst

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Hulshorst? Hieronder bieden wij meer informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Nunspeet calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is essentieel om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Hulshorst 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In het onderstaande overzicht vind je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Hulshorst (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8077
Netnummer0341 (+31341)
Gemiddelde WOZ-waarde€303.000
OZB-tarief woningen0,0929%
Gemiddeld betaalde OZB€281
Rioolheffing€143
Afvalstoffenheffing€189
Totale woonlasten€613
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hulshorst.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Nunspeet. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €283.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €283.000 x 0,0929% = €263.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hulshorst? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Hulshorst aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Hulshorst. Vermoedelijk is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Check of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€303.0005,6%
2019€287.0006,3%
2018€270.0004,2%
2017€259.0002,4%
2016€253.0000,0%
2015€253.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Nunspeet.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-hulshorst-8077

Woningtaxatie in Hulshorst

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Hulshorst komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Hulshorst bedraagt circa €225. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Hulshorst die jouw kunnen ondersteunen bij een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Vierhouten, Elspeet, Belt-Schutsloot, Zwartsluis en Hasselt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s als: grootte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Hulshorst. In deze documenten staan de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0929% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hulshorst. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €281.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op onderwerpen zoals: plek van de woning, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.nunspeet.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, grootte van het pand, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je tevens koopsommen van referentieobjecten die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hulshorst?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en beoordeel of deze huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Hulshorst heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie