WOZ bezwaar Wilhelminadorp

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een verwachte marktwaarde van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Wilhelminadorp? Hieronder geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Goes beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Wilhelminadorp 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder bieden we een overzicht met de verschillende woonlasten in Wilhelminadorp waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4475
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1418%
Gemiddeld betaalde OZB€324
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€234
Totale woonlasten€730
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wilhelminadorp.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Goes. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €262.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €262.000 x 0,1418% = €372.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Wilhelminadorp? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Wilhelminadorp uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Wilhelminadorp. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling huizenprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Weeg af of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de volgende tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0004,8%
2018€209.0003,0%
2017€203.0002,0%
2016€199.0001,0%
2015€197.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Goes.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-wilhelminadorp-4475

Woningtaxatie in Wilhelminadorp

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Wilhelminadorp zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Wilhelminadorp ligt rond de €200. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In het schema hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Wilhelminadorp die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Kattendijke, s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke en Lewedorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. zaken zoals: ligging, grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar, type woning, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Wilhelminadorp. Op dit aanslagbiljet staan een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1418% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wilhelminadorp. Een gemiddelde woning betaalt €324.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
Deze waarde wordt berekend door middel van een speciaal model. Er wordt ingezoomd op onderwerpen als: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.goes.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Wilhelminadorp?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en beoordeel of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Wilhelminadorp maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie