WOZ bezwaar Kloetinge

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Kloetinge? Hier lees je praktische info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Kapelle beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is dus slim om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Kloetinge 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de volgende tabel check je een overzicht met de verschillende woonlasten in Kloetinge waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4482
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,106%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€268
Afvalstoffenheffing€247
Totale woonlasten€782
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kloetinge.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Kapelle. De WOZ-waarde bedraagt op €263.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €263.000 x 0,106% = €279.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Kloetinge? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Kloetinge ingediend kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Kloetinge. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat kan voorkomen doordat ze groter zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0003,7%
2019€243.0005,2%
2018€231.0002,7%
2017€225.0001,4%
2016€222.0001,8%
2015€218.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Kapelle.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-kloetinge-4482

Woningtaxatie in Kloetinge

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Kloetinge kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Kloetinge ligt rond de €260. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Kloetinge die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Wilhelminadorp, Kattendijke, s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk en s-Heer Arendskerke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen zoals: ligging, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Kloetinge. In deze documenten staan de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,106% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kloetinge. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €267.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van beschikbare data. De gemeente verwerkt factoren zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.kapelle.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, type object, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kloetinge?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of deze huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Aandachtspunt: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kloetinge maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie