WOZ bezwaar Stoutenburg Noord

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Stoutenburg Noord? Op deze website bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Amersfoort begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is aan te raden dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Stoutenburg Noord 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande lijst vind je een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Stoutenburg Noord (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina tref je ook handige informatie over WOZ heffingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3836
Netnummer033 (+3133)
Gemiddelde WOZ-waarde€304.000
OZB-tarief woningen0,1235%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€132
Afvalstoffenheffing€266
Totale woonlasten€773
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stoutenburg Noord.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Amersfoort. De WOZ-waarde is vastgesteld op €294.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €294.000 x 0,1235% = €363.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Stoutenburg Noord? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Stoutenburg Noord precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Stoutenburg Noord. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Check woningprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Controleer of deze gebouwen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het schema hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€304.0008,2%
2019€281.00010,2%
2018€255.0009,0%
2017€234.0004,5%
2016€224.0002,3%
2015€219.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Amersfoort.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-stoutenburg-noord-3836

Woningtaxatie in Stoutenburg Noord

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Stoutenburg Noord komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Stoutenburg Noord komt gemiddeld uit rond de €220. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Stoutenburg Noord die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Stoutenburg, Hooglanderveen, Hoogland, De Glind en Achterveld.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderwerpen zoals: grootte, type woning, bouwjaar, ligging, oppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Stoutenburg Noord. Op dit aanslagbiljet tref je de vastgestelde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1235% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stoutenburg Noord. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €375.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald door middel van openbare data. Er wordt ingezoomd op aspecten zoals: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.amersfoort.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, type object, grootte van het pand, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Stoutenburg Noord?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en beoordeel of de vergelijkbare woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Stoutenburg Noord kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie