WOZ bezwaar Stoutenburg

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Stoutenburg? Hier bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Leusden beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Stoutenburg 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel bieden we verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Stoutenburg van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3835
Netnummer033 (+3133)
Gemiddelde WOZ-waarde€340.000
OZB-tarief woningen0,104%
Gemiddeld betaalde OZB€353
Rioolheffing€123
Afvalstoffenheffing€250
Totale woonlasten€726
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stoutenburg.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Leusden. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €293.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €293.000 x 0,104% = €305.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Stoutenburg? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Stoutenburg aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Stoutenburg. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze objecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een taxatierapport. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€340.0007,3%
2019€317.0008,2%
2018€293.0006,5%
2017€275.0004,2%
2016€264.000-0,4%
2015€265.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Leusden.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-stoutenburg-3835

Woningtaxatie in Stoutenburg

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Stoutenburg komt nog beter over met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Stoutenburg ligt om en nabij de €205. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Stoutenburg die professionele hulp bieden bij een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Hooglanderveen, Hoogland, De Glind, Achterveld en Zwartebroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten zoals: ligging, oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Stoutenburg. In dit document check je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,104% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stoutenburg. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €353.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald aan de hand van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar onderwerpen als: waar staat de woning, de oppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.leusden.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Stoutenburg?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en controleer of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Stoutenburg kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie