WOZ bezwaar Nederweert-Eind

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Nederweert-Eind? Hieronder bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Nederweert beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is essentieel om daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Nederweert-Eind 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder bekijk je verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Nederweert-Eind op basis van een meerpersoonshuishouden. Eveneens tref je ook handige informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6034
Netnummer0495 (+31495)
Gemiddelde WOZ-waarde€283.000
OZB-tarief woningen0,126%
Gemiddeld betaalde OZB€356
Rioolheffing€276
Afvalstoffenheffing€176
Totale woonlasten€808
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nederweert-Eind.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Nederweert. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €267.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €267.000 x 0,126% = €336.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Nederweert-Eind? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Nederweert-Eind ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Nederweert-Eind. Vermoedelijk is een DigiD account vereist. Deze documentatie dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Evalueer of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€283.0007,2%
2019€264.0006,9%
2018€247.0004,2%
2017€237.0000,0%
2016€237.0003,0%
2015€230.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Nederweert.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-nederweert-eind-6034

Woningtaxatie in Nederweert-Eind

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Nederweert-Eind kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Nederweert-Eind komt gemiddeld uit rond de €260. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Nederweert-Eind die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Sterksel, Gastel, Soerendonk, Maarheeze en Budel-Dorplein.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen zoals: bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, grootte, type woning, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Nederweert-Eind. In deze documenten lees je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nederweert-Eind. Een gemiddelde woning betaalt €356.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van beschikbare data. De gemeente verwerkt thema’s zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.nederweert.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nederweert-Eind?
Een bezwaarschrift indienen moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de referentiewoningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nederweert-Eind heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie