WOZ bezwaar Mook

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Mook? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Mook en Middelaar komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Mook 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? Hieronder bekijk je een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Mook waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6585
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€306.000
OZB-tarief woningen0,1409%
Gemiddeld betaalde OZB€431
Rioolheffing€162
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€834
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Mook.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Mook en Middelaar. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €250.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €250.000 x 0,1409% = €352.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Mook? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen duiden we hoe WOZ aanvechten in Mook ingediend kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Mook. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktwaarde

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Daarvoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het persoonlijke taxatieverslag is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€306.0005,2%
2019€291.0004,7%
2018€278.0004,1%
2017€267.0001,9%
2016€262.000-0,4%
2015€263.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Mook en Middelaar.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-mook-6585

Woningtaxatie in Mook

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Mook kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Mook ligt om en nabij de €200. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
Hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Mook die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Molenhoek, Malden, Kekerdom, Leuth en Erlecom.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door factoren als: bouwjaar, oppervlakte, ligging, grootte, bijgebouwen, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Mook. Op dit aanslagbiljet tref je de verwachte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daarin staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1409% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Mook. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €431.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op feiten zoals: waar staat de woning, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: bouwjaar, type object, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Mook?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en analyseer of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Disclaimer: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Mook zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie