WOZ bezwaar Molenhoek

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Molenhoek? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Mook en Middelaar calculeert jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Molenhoek 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande lijst bekijk je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Molenhoek van een meerpersoonshuishouden. Tevens lees je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6584
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€306.000
OZB-tarief woningen0,1409%
Gemiddeld betaalde OZB€431
Rioolheffing€162
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€834
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Molenhoek.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Mook en Middelaar. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €249.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €249.000 x 0,1409% = €351.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Molenhoek? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Molenhoek nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Molenhoek. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het schema hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€306.0005,2%
2019€291.0004,7%
2018€278.0004,1%
2017€267.0001,9%
2016€262.000-0,4%
2015€263.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Mook en Middelaar.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-molenhoek-6584

Woningtaxatie in Molenhoek

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Molenhoek kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Molenhoek ligt zo rond de €275. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In het overzicht hieronder vind je taxateurs en makelaars in Molenhoek die je mogelijk willen helpen aan een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Malden, Kekerdom, Leuth, Erlecom en Ooij.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: type woning, oppervlakte, grootte, ligging, bouwjaar, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Molenhoek. In deze aanslag staan de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1409% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Molenhoek. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €431.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld op basis van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op onderwerpen als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Molenhoek?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Molenhoek kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie