WOZ bezwaar Middelaar

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Middelaar? Hier vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Mook en Middelaar begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Middelaar 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder check je een samenvatting van de verschillende woonlasten in Middelaar op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6587
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€306.000
OZB-tarief woningen0,1409%
Gemiddeld betaalde OZB€431
Rioolheffing€162
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€834
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Middelaar.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Mook en Middelaar. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €252.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €252.000 x 0,1409% = €355.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Middelaar? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Middelaar werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Middelaar. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document is de basis van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check marktwaarde

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€306.0005,2%
2019€291.0004,7%
2018€278.0004,1%
2017€267.0001,9%
2016€262.000-0,4%
2015€263.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Mook en Middelaar.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-middelaar-6587

Woningtaxatie in Middelaar

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Middelaar kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Middelaar komt gemiddeld uit rond de €195. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Middelaar die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Plasmolen, Mook, Molenhoek, Malden en Kekerdom.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderdelen zoals: grootte, onderhoudsniveau, ligging, bijgebouwen, type woning, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Middelaar. In deze gemeentelijke beschikking check je de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1409% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Middelaar. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €431.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde komt tot stand met behulp van beschikbare gegevens. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Middelaar?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Middelaar maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie