WOZ bezwaar Plasmolen

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een prijsverwachting van de waarde van een huis. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Plasmolen? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Mook en Middelaar calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Plasmolen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel check je een indicatie van de recente woonlasten in Plasmolen van een meerpersoonshuishouden. Eveneens vind je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gemiddelde WOZ-waarde€306.000
OZB-tarief woningen0,1409%
Gemiddeld betaalde OZB€431
Rioolheffing€162
Afvalstoffenheffing€241
Totale woonlasten€834
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Plasmolen.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Mook en Middelaar. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €251.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €251.000 x 0,1409% = €354.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Plasmolen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Plasmolen ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Plasmolen. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Het document draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check verkoopprijs

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met referentiewoningen. Controleer of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€306.0005,2%
2019€291.0004,7%
2018€278.0004,1%
2017€267.0001,9%
2016€262.000-0,4%
2015€263.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Mook en Middelaar.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-plasmolen-6586

Woningtaxatie in Plasmolen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Plasmolen kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Plasmolen ligt rond de €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Plasmolen die professionele hulp bieden bij een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Mook, Molenhoek, Malden, Kekerdom en Leuth.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderdelen zoals: ligging, bijgebouwen, type woning, grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Plasmolen. In dit document bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1409% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Plasmolen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €431.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand aan de hand van data die voorhanden is. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopgegevens van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Plasmolen?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de waarde bijstelt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Plasmolen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie